Samson Ibrahim

Perunding Hartanah Berdaftar & Pengurus PenerokaHartanah.com

Saya jual rumah di

Klang, Shah Alam, Teluk Panglima Garang, Pulau Indah, Kapar Klang

Kenali Saya, Sham Ibrahim.

Saya Mohd Samson bin Ibrahim adalah seorang perunding hartanah di bawah agensi Nilai Harta Consultant Shah Alam. Saya mula menceburi bidang hartanah pada tahun 2017 dengan menjual projek undercon dan mulai awal tahun 2019, saya memberi fokus pada jualan harta tanah jenis subsale. Selain jual rumah, saya juga ada menyediakan servis sewa rumah, kedai, kilang dan gudang. Selain itu, saya juga ada sediakan perkhidmatan guaman bagi proses jual beli dan membuat submission loan pelanggan. 

Selama saya berada dalam hartanah ini, saya telah membantu pembeli yang mempunyai masalah mendapatkan pinjaman bank. Banyak juga telah saya selesaikan kerana saya mempunyai kenalan banker mahir dan berpengalaman luas dalam memproses permohonan pinjaman perumahan. Ini sedikit sebanyak membantu pembeli mendapatkan pinjaman mereka bagi membeli sebuah rumah. 

Saya juga telah membantu ramai pemilik rumah menjual rumah mereka dengan cepat kerana saya mempunyai senarai database pembeli dan mempunyai networking yang luas untuk memasarkan rumah di pasaran supaya pembeli nampak terdapat rumah yang hendak dijual di kawasan sekitar mereka bekerja atau berdekatan dengan kediaman mereka. 

Saya mencari pembeli rumah dan pemilik yang ingin membeli rumah dan menjual rumah di sekitar kawasan Klang, Shah Alam, Telok Panglima Garang, Jenjarom, Meru, Klang, Kapar Klang, Puncak Alam, Puchong dan Petaling Jaya. Sekiranya pembeli dan pemilik rumah perlukan bantuan saya, boleh hubungi saya segera di talian 012 512 5439.

Servis Saya

Khidmat Jual/Sewakan Hartanah

Saya mempunyai senarai database pembeli dan mempunyai networking yang luas. Insyallah. Saya telah membantu ramai pemilik rumah menjual rumah mereka dengan cepat.

Khidmat Beli/Sewa Hartanah

Saya menyediakan perkhidmatan guaman bagi proses jual-beli dan sewa yang lancar bagi hartanah rumah dan komersial seperti kedai, kilang dan gudang.

Kenapa Memilih Saya?

Area Expertise

Saya memiliki pengalaman dalam menjual hartanah di Klang, Shah Alam, Telok Panglima Garang, Jenjarom, Meru, Klang, Kapar Klang, Puncak Alam, Puchong dan Petaling Jaya.

Mengikut Undang-Undang

Saya bernaung dan berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah Malaysia. Semua ikut peraturan dan undang-undang.

Cepat Dan Pantas

Dengan pelbagai pengalaman yang mematangkan dan jaringan kenalan yang ramai dan mahir dalam bidang, insyallah, urusan hartanah pasti kita dapat selesaikan dengan cepat dan pantas.

Urus dari A-Z Sehingga Selesai.

Dari awal jualan, mohon pinjaman, submit loan, khidmat guaman sampai lah selesai akan saya uruskan.

Apa Kata Mereka?

Pagi td lepak old town white coffee bukit tinggi dgn owner double storey taman idaman, الحمد لله owner akhirnya accept offer buyer. Thanks Sham Ibrahim.
Buyer
Rezeki buyer. Beli untuk invest sekali dpt landed RM230,000 sahaja kat klang. Simpan 5 tahun RM50,000 untung dlm tangan ni. ​Terima kasih Sham Ibrahim.
Investor
Alhamdulillah selesai bawa client view rumah di Tmn Dagang. Thanks to partner En Sham Ibrahim sudi bawa view. Semoga dipermudahkan segala urusan inshaAllah.
Partner

Senarai Hartanah

Active
Residential700k

Sampel 4 Nama hartanah D

Tmn Klang 1
Klang, Selangor

 • 4Beds
 • 3Baths
 • 1680Square Feet
Active
Residential700k

Sampel 3 Nama hartanah C

Tmn Klang 1
Klang, Selangor

 • 4Beds
 • 3Baths
 • 1680Square Feet
Active
Residential700k

Sampel 2 Nama hartanah B

Tmn Klang 1
Klang, Selangor

 • 4Beds
 • 3Baths
 • 1680Square Feet
Active
Residential700k

Sampel 1 Nama hartanah A

Tmn Klang 1
Klang, Selangor

 • 4Beds
 • 3Baths
 • 1680Square Feet